Както е известно в България партиите могат да останат без членове, но без кандидати за министри - никога. Министерските кабинети са голямата мечта на не един и двама българи.

Оказва се обаче, че противно на всеобщото мнение не всички български министри са цинично настроени прагматици. Някои от тях всъщност са непоправими романтици.

На 30 януари в 7,58 сутрина вицепремиерът Томислав Дончев е публикувал в профила си във Фейсбук гледката от прозореца на своя кабинет. На снимката се вижда красиво небе над президентството, чиято сграда е срещу МС.

Томислав Дончев

Гледката е наистина впечатляваща и това е оценено от мнозина приятели на вицепрмиера. "Не бързай. Тук си само гост за миг. Затова спри и помириши цветята. Уолтър Хейгън. Или погледни небето, бих добавила аз.  Хубав и усмихнат ден Ви желая! На тези, загубили сетива за красивото - също!". Това е написала под снимката Елина Нинова.

"Красив изглед, твърде рано в офиса", отбелязва загрижено Камелия Димитрова.

"Съвсем естествено е министъра по европейските въпроси, да се радва на европейски изглед!Пък и чисто по човешки съчетанието природа-човешка дейност е съвършено!Такива мигове трябва да бъдат запечатвани !Приятен и ползотворен ден, изпълнен с много светлина!", възторгва се Даниела Пеловска.

Както може да се очаква снимката на министъра предизвиква не само усмивки и възхищение. "Томиславе,хубава ти е гледката много даже. Ама на мен сметката за ток и разбитата по дупките кола по ми харесват. Ти какво ще кажеш?!", сопва се Иван Иванов. "Ivanov,  аз пък искам нещо русо и обиграно до 25. Нова кола а тока не ме интересува . Дончев ли изпълнява желания", репликира го Пламен Миков.

"Какво означава министъра по европейските въпроси да снима през прозореца на кабинета си? За мен има само две възможности: СВЪРШИЛ Е ЦЯЛАТА СИ РАБОТА(което е обезпокояващо, защото означава, че обемът и е нищожен) ИЛИ НЯМА РАБОТА, защото някой друг е върши", изтъква не без известна злоба Светла Андонова-Литарова. 

"Вече при Гергов в ЦУМ ли работиш?", заядливо пита Виктор Гечев.

"Яне не го ли мяркате някъде? Вие си проваляте мандата умишлено! Вече не вярвам на нищо което говорите! Бях до тук с подкрепата си!". Това е гневната реакция на Димитър Рибарски, свързана с някои спорни кадрови назначения от последните дни.

Имат ли право министрите да бъдат хора? Има ли място романтиката в министерските кабинети? Колко струва една снимка от прозореца на "Дондуков" 1 на данъкоплатците? Въпросите, които повдига цялата история са много. А техните отговори всеки знае за себе си.

Снимката на Дончев в оригинал и цялата дискусия можете да видите тук.