Трима кандидати може да се конкурират с действащия президент на ФИФА Сеп Блатер за избора за нов президент на 29 май в Цюрих. Условното "може" все още стои, тъй като в следващите 10 дни комисия към световната футболна централа ще се събере, за да разгледа кандидатурите и не е изключено да не допусне някой от претендентите.

Освен Блатер, който е начело от 1998 г., фигурират имената на португалското величие Луиш Фиго, на принца на Йордания Али бин Ал Хюсеин и на президента на Холандската футболна федерация (КNVB) Михаел ван Прааг.

78-годишният швейцарец Блатер ясно заяви намерението си да се бори за нов петгодишен мандат през септември 2014-а. И е трудно да се повярва, че няма да бъде преизбран, въпреки трудните времена, които изживява централата с корупционни скандали, оставки и уволнения.

От надпреварата отпаднаха Жером Шампан и бившият френски национал Давид Жинола по една и съща причина - не успяха да съберат достатъчна подкрепа от страна на федерации. Изборът ще е в рамките на конгреса на ФИФА на 29 май в Цюрих.