Някои откровено екзотични обвинения има срещу задържаната в Пловдив организирана престъпна група, включваща и известния адвокат Владимир Елдъров.

Адвокат Владимир Елдъров. Снимка "Марица"

Днес окръжните обвинители повдигнаха обвинения на прависта и още петима души за извършване на палежи на автомобили и недвижими имоти, кражба, грабеж и увреждане на чуждо имущество, предаде БГНЕС.

В списъка на престъпленията има пет палежа на автомобили и жилищни имоти. При един от тях в град Баня пожарът е създал реален риск за живота на четирима души. Палени са коли в Пловдив, трактор в Зелениково, жилище в село Марково. Сред най-нашумелите престъпления напоследък, което сега се разплита, е разбиването на автомобила на адвокат Димитър Доков от Сдружението за правна помощ на потребителите и подхвърлянето вътре на обезглавена кокошка.

Пред БГНЕС адвокат Доков каза, че се надява службите да си свършат работата и по-нататък, но изрази искрено недоумение по повод факта, че друг адвокат е бил подбудител на деянието. Той отрече да са имали каквито и да е конфликти с Елдъров. Двамата са били колеги в Юридическия факултет на Пловдивския университет.

В момента адвокат Владимир Елдъров заедно с Петьо Пенев и Валери Бодуров са задържани с прокурорско постановление в ареста за 72 часа, очаква се съдът да определи мерките им за неотклонение. Останалите трима от групата бяха арестувани на 16 януари и вече са с най-тежката мярка. Двама от обвиняемите са рецидивисти.