Мениджърът на „Манчестър Юнайтед" Дейвид Мойс излезе с отворено писмо към феновете на клуба, в което признава, че сезонът на „червените дяволи" е бил слаб. Шотландският специалист обеща, че ще работи здраво, за да превърне стадион "Олд Трафорд“ отново в крепост.

„Манчестър Юнайтед“ кара много слаб първи сезон след оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън. Настоящият шампион на Англия има само теоретични шансове да защити титлата си, а почти сигурно няма да се добере и до Топ 4 и място в Шампионската лига. В самия турнир пък „червените дяволи“ са пред отпадане още на осминафинал, след като загубиха първия мач с 0:2 като гости на „Олимпиакос“.

"Знаех, че да поемеш „Манчестър Юнайтед“ е голямо предизвикателство, но не бях предвидил първият ми сезон да е толкова труден. Сигурен съм, че и вие, феновете, не сте очаквали това, което се случва. Моите играчи и треньорският ми щаб сме решени да работим здраво и да вдигнем отбора на крака“, пише в писмото си Дейвид Мойс.

На „Юнайтед“ предстои много труден месец, с дербита срещу „Манчестър Сити“ и „Ливърпул“ в първенството на Англия и реванш в Шампионската лига срещу „Олимпиакос“ на „Олд Трафорд“.

"През годините сте свикнали да гледате силен „Манчестър Юнайтед“ и, с времето, съм абсолютно убеден, че ще успеем да върнем клуба към най-добрите му дни. За целта трябва да превърнем „Олд Трафорд“ отново в крепостта, която винаги е бил, а това се постига с добра игра и добри резултати“, казва още в обръщението си мениджърът на „Ман Юнайтед“.

Досега през сезона „червените дяволи“ загубиха общо 5 пъти на „Олд Трафорд“ и то все от по-непретенциозни съперници. В исторически план стадионът на „червените дяволи“ винаги е бил повече от трудно място за гостуване и асоциациите с неговото прозвище – „Театъра на мечтите“, не са просто гола игра на думи.

"Лесно е да се подкрепя отбор, когато той печели, но е много по-трудно да застанеш зад клуба, когато нещата не стоят толкова добре. Трудните моменти, през които минаваме сега, ще ни направят по-силни занапред. Подкрепата, която ни оказвате, е страхотна. Благодаря ви", пише още в писмото на Дейвид Мойс.


Въпреки трусовете на „Олд Трафорд“ ръководството на клуба застана зад Дейвид Мойс и обяви, че на него му е дадено време, за да работи на спокойствие. Все пак обаче се появиха слухове, че мениджърът на „Борусия“ Дортмунд Юрген Клоп е фаворит да замени Мойс, ако се стигне до неговото отстраняване. Германецът прави чудеса начело на отбори с по-скромни финансови възможности и като цяло се вписва в изискванията за мениджър на „Манчестър Юнайтед“