ДПС има интерес да възпроизвежда болките и страхове на хората, свързани с т.нар. Възродителен процес, защото ако тези въпроси бъдат решени, ДПС ще загуби един от основните си козове за малцинствения етнопопулизъм. Това заяви в предаването "Лице в лице" на Би Ти Ви Корман Исмаилов, председател на Народна партия "Свобода и достойнство" и депутат от Реформаторския блок.

Хората, които се изкарват днес жертви, тогава са били ятаци на палачите. Подобни теми винаги можеше да бъдат записани в управленските програми и да бъдат решени. Това е театър и сценарий от тяхна страна. Това е тактика на Лютви Местан да излезе от дълбоката политическа изолация. Точно поради тази причина ГЕРБ са оставени на мира към момента, а атаките са към нас и Патриотичния фронт, казва Корман Исмаилов.

Според Исмаилов ДПС може да излезе от политическата изолация единствено през ГЕРБ, защото никой от бившите им партньори не иска да попадне с тях в ново управление. 

В ГЕРБ има среди, които разглеждат ДПС като константа, на която трябва да се дава десятък, за да се крепи етническият мир. Мисля, че и премиерът така мисли, казва Исмаилов.