"Не знам дали нещо се е променило в правосъдната система в България за два месеца, но е факт, че проблемът около френската фирма "Белведере" е решен. Апелативният съд в София реши, че решението на съдия Ченалова няма стойност и не е основателно и го анулира. Фирмата "Белведере" вече е без синдик и работи". Това коментира френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан пред Би Ти Ви.

"След като повдигнах темата, получих много писма от хора, които ме запознаваха с техните проблеми. И частни казуси, и на фирми. Отговорих им, че не съм адвокат", казва посланикът, който миналия декември огласи скандалния случай за "превземане" на производителя на вино "Белведере", от който излезе и емблематичния израз за "гнилите ябълки" в съдебната система.

"Явно нещата в България ще се подобрят, защото се видя, че българското правителство иска нещата да се променят. В парламента е същото. Проблемът е стар и познат. 96% от българите смятат, че има проблеми в съдебната система. Това е според Евробарометър. Аз съм единодушен с българите", каза още посланикът.