Българинът Огнян "cocojamb0" Димов спечели турнира Довил Main Event, част от European Poker Tour, като освен купата отнсе и внушителната сума от 543 700 евро, съобщи сайтът pokernews.com. 

Така точно 754 дни след като Димитър Данчев стана първият българин печелил турнир от European Poker Tour, купата за победителя отново ще пътува в посока България.

Много силно начало на годината регистрират нашите топ играчи с трети голям успех в рамките на малко повече от месец, след победата на Атанас Кавръков в World Poker Tour National Cyprus преди седмица за €75,000, и третото място преди три дни на Захари Петров на GUKPT Лондон за £33,800.

Heads up битката продължи доста дълго, а румънецът често се опитваше да провокира Огнян с разни словесни приоми, но така и не му се получи номера колкото и да се опитваше да се надъхва сам.

Оправданията от слабите карти, които получава, като че бяха доста чести и може би това му изигра лоша роля накрая и както се радваше на огромното си лидерство по чипове при оставащи петима в игра, така с намаляването на чиповете играта му тотално се промени и оказал се в ролята на догонващ той не прояви нужната агресия, за да се върне в играта.