ЦСКА победи „Левски“ във Вечното дерби с 1:0 в мач, игран на националния стадион „Васил Левски“. Двубоят вървеше към повече от логично трето поредно нулево равенство между двата отбора, но дузпа в 69-ата минута, реализирана от Емил Гъргоров, донесе успеха на „червените“. Това е първа дузпа от 10 мача в най-голямото дерби в България.

ЦСКА играе с половин идея по-добър футбол от „Левски“ и повече заслужаваше победата. „Червените“ обаче са далеч от лидерите „Литекс“ и „Лудогорец“, които утре излизат един срещу друг в Ловеч в другото дерби на кръга.

Най-честите реплики на коментаторите на двубоя бяха „страшно много се накъса мачът“ и „съдията свири нарушение на всеки 15-20 секунди“. Далеч на трето място се нарежда „центриране в наказателното поле“.

Двата отбора се бяха вкопчили в здрава битка и практикуваха футбол тип ритай и бягай, но кошмарна грешка в защитата на „Левски“ в средата на второто полувреме от страна на капитана на „сините“ Станислав Ангелов доведе до дузпа, майсторски изпълнена от Гъргоров.

„Левски“ не можа да вкара гол на ЦСКА в четвърти пореден мач този сезон. Дори с човек повече „сините“ не успяха да направят нищо запомнящо се. „Левски“ не умее да изнася топката. Дори при 0:1 ЦСКА игра по-добре и натисна „сините“. Пълна „синя“ безпомощност. Никаква идея в атака, никаква идея дори в изнасянето на топката от собствената половина. Трудно е да кажем в кой елемент от играта „Левски“ се представя добре. „Левски“ щеше да спечели мача, ако теренът бе с 30 метра по-къс откъм половината на ЦСКА.

Имаше един интересен момент в 87-ата минута. При свободен удар в полза на „Левски“ Пламен Крумов изпълни фаула така, сякаш резултатът бе 3:0 за „сините“ и остава една минута до края на мача.

Старши треньорът на ЦСКА записа двойна победа срещу „Левски“ през сезона в „А“ група и като цяло затвърди добрата си статистика срещу „сините“. Антони Здравков пък най-вероятно пък ще бъде освободен от поста старши треньор на „Левски“ след загубата.

Малко статистика. Осем на седем жълти картона, 3 на 3 червени, над 40 нарушения.

Още малко статистика. С победата ЦСКА се затвърди на третото място в класирането с 51 точки и вече води на „вечния“ съперник с цели 7, който падна на шестото място в класирането след успеха на „Ботев“ Пловдив по-рано през деня с 4:1 у дома над „Локомотив“ София. „Канарчетата“ са четвърти с 46 точки.