Ако ме убият, "България без цензура" ще спечели 60%. Това заяви зам.-председателят на ББЦ Росен Петров в ефира на БНТ. Бившият водещ в bTV нарече телевизията, в която  се подвизаваше, "талибанска организация" и я заподозря в намерение да унищожи новата партия на Бареков. Петров се самоопредели като "милиционер до мозъка на костите си".

Лидерът на ББЦ Бареков на няколко пъти също обсъжда възможността да се раздели с живота... Той периодично съзира и оповестява някакви заплахи. Преди появата му на политическата сцена, това беше "запазена марка" на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Изявлението на Росен Петров предизвика вълна от насмешка в социалните мрежи.

"Офицерът" от милицията Росен Петров казал, че ако го убият, "партията" България без ценз щяла да спечели 60% от местата в парламента. Бареков, какво чакаш?! Пращай килърите... За благоденствието и просперитета на България! Какво тук значи някакъв си милицай...", е репликата на един от най-остроумните коментатори във фейсбук Любо Кольовски. Други препоръчват и на останалите политици да последват този почин с цел вдигане на успеваемостта на партиите си.