Джони Деп формира банда заедно с Алис Купър и китариста на „Aeросмит“ Джо Пери. Формацията ще се казва „Холивудски вампири“. Актьорът се заема с групата само няколко седмици след като изрази възмущение от начина, по който актьорите се правят и на музиканти.

“Тази идея за мен е нещо, от което наистина ми се повръща. Мразя това. Все едно казваш: „Елате да ме чуете как свиря на китара, защото сте ме гледали в 12 филма. Аз съм абсолютен късметлия, че мога да свиря с приятели в техните записи. Музиката все още е голяма част от мен. Но със сигурност няма да чуете за групата на Джони Деп. Това никога няма да се случи”, бяха думите на актьора. В началото на кариерата си Деп се захваща с кино, за да може да си плаща наема и да си купува музикални инструменти.

Може би забравил тази реплика, актьорът използва Instagram, за да съобщи новината на света. Първото участие на „Холивудски вампири“ ще бъде на фестивала „Рок в Рио” през септември. На бразилския музикален форум ще участват още System of a Down и Queens of the Stone Age.

Преди много години Алис Купър има участие в подобна група, в която свирят Джон Ленън, Ринго Стар, Кийт Мун, Хари Нилсън.

Купър и Деп излязоха един до друг на музикалната сцена през декември 2014-а на благотворителен концерт в Калифорния. Преди това свириха заедно през 2012 г. в Аризона, както и през 2011-а в лондонски клуб.

Джони Деп е свирил още с „Аеросмит“, Мерилин Менсън, Уили Нелсън и Блек Кийс.

Площад Славейков.