Порой от голове падна в ранните неделни мачове в 26-ия кръг в „А“ група, последен от редовния сезон. От другата седмица започват плейофите. В трите срещи бяха отбелязани общо 14 гола, или близо по пет средно на двубой.

„Славия“ не остави никакви шансове на „Локомотив“ Пловдив и постигна убедителна победа у дома с 4:1. По този начин „белите“ ще завършат редовния сезон на 9-ата позиция с 31 точки, колкото има и градският им съперник „Локомотив“ София, и се отдалечиха от опасната зона. Точни за отбора на Милен Радуканов бяха Ристевски (21), Марчев (68), Пиргов (71) и Иванов (86). Дежурния си гол за „смърфовете“ пък отбеляза Камбуров (36).

В битката на дъното между предпоследния и последния в класирането „Пирин“ Гоце Делчев стигна до успех с 3:2 над „Нефтохимик“ и дръпна с 3 точки на бургазлии. И двата отбора обаче имат само теоретични шансове за спасение, тъй като първият над чертата - „Локо“ Сф, има 31 точки, а „Пирин“ ГД е с 15.

„Черно море“ вече е само на точка зад „Левски“ в класирането (43 срещу 44), след категоричен успех с 4:0 в Любимец срещу местния отбор. „Моряците“ вкараха всичките четири попадения през втората част, а „Любимец“ остава с 18 точки, на цели 13 от спасението. Старши треньорът на варненци Георги Иванов-Гонзо е искан от собственика на „Левски“ Тодор Батков за директор, който да вземе цялата спортно-техническа власт в клуба.