Българската страница на руската държавна информационна агенция "Гласът на Русия" остана завинаги в понеделник в 20:30 часа. Тогава е публикувана последната новина:

"ЦРУ изяснява, дали Русия може да въздейства на времето в САЩ".

Завинаги на първа страница остава и ликът на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който при посещението си в Крим е казал, че България не бива да цленува в НАТО.

Днес на сайта се появи следното съобщение:

"Скъпи приятели! С много тъга сме принудени да ви съобщим, че в рамките на структурните промени в работата на Международната информационна агенция "Россия сегодня" ("Русия днес") българските странички на сайта и във Facebook на радиокомпания "Гласът на Русия" спират своята работа. Благодарим на всички наши посетители и експерти, на всички, които ни поддържаха и ни помагаха в работата в интернет-пространството. Положихме много сили да бъдем полезни и да направим нашето общуване интересно и съдържателно."

На сайта на руския аналог на БиБиСи и "Свободна Европа" стои следната визитка:

"Гласът на Русия" е най-старата държавна радиокомпания на Русия, излъчваща предавания за чужбина. Първите й сигнали прозвучаха на 29-ти октомври 1929 година. Наши главни задачи са да разказваме за ставащото в страната и чужбина, да запознаваме с руското становище относно международни събития, да водим ефикасен диалог със сънародници в чужбина.

Предаванията на български бяха прекратени още през 2009 година.