„Ювентус“ продължава да крачи към трета поредна титла в Серия „А“ „Бианконерите“ биха „Фиорентина“ у дома с 1:0 с гол на Асамоа и си отмъстиха на „виолетовите“ за загубата по-рано през сезона с 2:4 във Флоренция, която е и единствена през кампанията за шампионите.

Най-титулуваният италиански клуб е без конкуренция на домашната сцена, но в Европа не се представя на ниво. „Ювентус“ отпадна от Шампионската лига в група с „Реал“ Мадрид и „Галатасарай“ след загуба в последния кръг в Истанбул (и равенство в Торино) и през седмицата ще играе на четвъртфинал в Лига Европа. Там „бианконерите“ ще срещнат днешния си съперник. 

Загубата отдалечи „Фиорентина“ от целта – попадане в Топ 3 и участие в Шампионската лига, като момчетата на треньора Винченцо Монтела имат 45 точки, със 7 по-малко от третия „Наполи“, който приема втория „Рома“ по-късно тази вечер.

Докато „Ювентус“ не спира да печели, друг гранд - „Милан“, е на обратния полюс. „Росонерите“ паднаха като гости на „Удинезе“ в мач, игран в събота вечер и вече имат повече загуби, отколкото победи в Серия „А“ - 10 срещу 9. С 35 точки „Милан“ е десети, а „Удинезе“ се отдалечи от зоната на изпадащите и заема 14-ото място с 31 пункта.

В друг мач от кръга в Италия „Интер“ би „Торино“ с 1:0 на „Сан Сиро“ и се доближи само на точка зад „Фиорентина“, а „Верона“ на Николай Михайлов загуби навън от „Парма“ с 0:2.