Повече от 30% от корпоративните клиенти на Microsoft в България ползват или са в процес на миграция към облачни решения, като компанията отчита трицифрен ръст всяка година на оборотите и клиентите, които избират Office 365. Това съобщи Димитър Каданов, директор корпоративни клиенти и партньори в "Майкрософт България".

Според Каданов една от причините за пренасяне на информацията в отдалечени сървъри, вместо да стои на локални дискове в офиса, е и по-високата сигурност за защитата на данните. Microsoft е първата компания в света, която беше сертифицирана по стандарта за облачна сигурност ISO 20 018, припомни Каданов. Компанията получи сертификат за този стандарт в края на миналата седмица.

Microsoft дава възможност за безплатен анализ на ИТ средата при клиенти и помощ при внедряването на Office 365. Компнията предлага и безплатна миграция на текущата електронна поща към Office 365 в рамер на 15GB на купен лиценз. Цените на абонамента стартират от 1,50 евро на месец за потребител.

Част от допълнителните решени, които клиентите получават, са поща, видеоконферентна връзка, система за управление и съхранение на документи и права на достъп, опция за автоматизиране на процеси, както и безплатен Office пакет, достъпен през интернет.