В равностоен мач, игран на градския стадион в Ловеч, „Литекс“ и „Лудогорец“ завършиха наравно 0:0 в последен двубой от 26-ия кръг на „А“ група. Първенството ще продължи във втората си фаза, в която отборите ще бъдат разделени на две седмици. Разградчани запазиха лидерската си позиция с 58 точки, на точка пред ловчанлии.

Двата отбора играха под постоянен дъжд и на тежък терен. Срещата няма да бъде запомнена с почти нищо, като двата отбора по-скоро се стремяха да не загубят, отколкото да спечелят. Ловеч остава единственият град, в който „Лудогорец“ е гостувал в първенството, но от който не си е тръгвал като победител.

За играчите на Стойчо Стоев предстои двубой с „Валенсия“ от четвъртфиналите в Лига Европа. Мачът е в четвъртък на националния стадион „Васил Левски“.

По-рано през деня „Черноморец“ Бургас загуби у дома от „Берое“ с 1:3 и направи задачата си много трудна. Момчетата на старши треньора Димитър Димитров-Херо се намират на цели 9 точки от първия отбор над зоната на изпадащите - „Локомотив“ София