Новият Land Rover Discovery Sport бе представен днес предпремиерно в България - в един от столичните шоурумове на "Мото-Пфое". Това е първа модификация в моделната фамилия на Discovery и е 7-местна, което означава ползване на данъчен кредит.

Автомобилът предлага едновременно висока проходимост и комфорт в набиращия все повече почитатели сегмент на компактните SUV машини.

Land Rover Discovery Sport в България.
Цената на този автомобил (2,2 SD4, 190 к.с.) е 110 893 лв. А базовата е 70 850 лв.
 

А добавката Sport предполага и повече тръпка зад волана. В Discovery тя се изразява в спортни елементи на екстериора и интериора, а истинските мускули идват от двата двигателя, с които возилото излезе в Европа. 

Бензиновият 2,0 Si4 е с максимална мощност цели 240 конски сили, а за любителите на дизела се предлага 2,2 л SD4 с избор от 150 или 190 "коня". По-късно тази година ще се появи още един дизел, а предавателната кутия във всички версии е 9-степенна автоматична.

За автомобили като този в България пазарът е доста добър и това личи не само като се огледаме по улиците. Статистиката на луксозните марки в "Мото-Пфое" е впечатляваща - 36 процента ръст на продажбите на Jaguar и Land Rover за 2014-а в сравнение с предходната.

В тази връзка къде нашега, къде наистина Ерик Плос, регионален мениджър на Land Rover за източна Европа, обяви на презентацията, че пазарът в България е добър за всъдеходи, тъй като "пътищата тук са доста разнообразни".