На заседание на градската конференция с таен вот БСП - Варна преизбра депутата Борислав Гуцанов за председател, съобщиха от организацията. Изборът се наложи, след като предходният председател - доц. Лидия Петкова се оттегли от поста след парламентарните избори на 5 октомври.

Кандидатите за лидерското място бяха трима, като освен Гуцанов, който спечели със 132 гласа "за", в надпреварата участваха Януарий Вичев, който получи 44 гласа и д-р Десислав Тасков, за когото гласуваха 16 от делегатите на конференцията.

Варненските социалисти ще продължат протестите заради гласувания вчера в парламента заем от 16 000 000 000 лв.  "Ще настояваме президентът Росен Плевнелиев да наложи вето и ако не го направи, ще искаме да дойде във Варна и да обясни, защо преди година стопира решението за дълг от 1 милиард лева, поискан от правителството на Пламен Орешарски, а сега, когато става въпрос за 16 000 000 000 лв., които всички българи заедно ще изплащаме години наред, няма да оспори гласуването", обясниха от организацията.