Точно преди 365 дни, на 1 март 2014 г., сайтът www.clubz.bg беше отворен за читателите. Вече бяхме натрупали материали, но първият, излязъл в деня на официалното ни откриване, беше коментарът на Георги Трайков - "Има ли сделка за Украйна?".

На този ден преди една година ние започнахме две големи битки - една за вас и една за нас.

Стремяхме се да ви информираме за най-важното, по най-изчерпателния начин, отговаряйки на всички възможни въпроси, и представяйки всички информирани гледни точки. Преследвахме детайлите, които превръщат едно парче информация в новина, и гонехме качеството. Това беше битката, която водехме за вас, нашите читатели.

За самите себе си се опитвахме да сме честни, според нашите разбирания, да сме обективни, но като личности, и да пишем не само за това, което искате, а и за това, което мислим, че имате нужда да знаете.

От тогава насам сме написали за вас 14 139 статии, които генерираха 9 190 813 импресии, или прочитания, от общо 7 433 220 уникални посещения. Най-много в нашия сайт в един момент сте били 1457 души. Сървърът ни не каза и "гък", така че сме готови за много повече!

Научихме много за нас през изминалата година, и сме убедени, че сме поне малко по-добри от преди 12 месеца, когато всичко започна. 

Научихме много и за вас - както от коментарите под всяка статия, така и от статистическите данни, които започнахме да събираме, за да ви опознаем по-добре.

Знаем, че вие сте мислещи, образовани, малко по-млади от читателите на други медии. Знаем, че сте активни, водите динамичен живот, работите като нас. Знаем, че 82% от вас живеят тук - в България, и изпитват нещата, за които пишем, всеки ден. Знаем, че останалите 18%, които ни четат от САЩ, Великобритания, Германия, Ирландия, Белгия, Австрия, и десетки други държави, се интересувате какво става в родината ви и един от източниците ви на информация е нашият труд.

Знаем, че повечето от вас са с дясно мислене. Но също така виждаме, че ни посещават и четат и хора, клонящи в ляво. Защото знаете, че фактите са в центъра, а ние предоставяме факти.

Дори сме наясно, че една шепа от вас идвате тук, за да изсипвате нечии опорни точки в коментарите, и да оправдаете хонорара си. Други ни четат редовно, критикуват ни, заплашват ни, че ще спрат да ни четат... Трети ни харесват, поощряват ни, дават ни идеи.

Драги читатели на Клуб Z, благодарим ви за първата една година!