Огромен интерес е предизвикала експозицията на реликви от Руско-турската освободителна война в президентството днес, съобщи "Фокус". Дълга опашка се е образувала пред сградата от чакащите да видят изложбата, чийто коронен експонат е оригиналът на Търновската конституция.

Посетителите могат да видят за пръв път Конституцията на Княжество България, подписана от народните представители на Учредителното събрание в Търново на 16 април 1879 година.

Други забележителни експонати са личните вещи и военно облекло на княз Александър I, автентично огнестрелно и хладно оръжие, държавни и военни ордени и медали на участници от освободителната война. Изложбата включва още богата колекция от документи, които представят историческото ново начало на българската държавност след вековете османско владичество. 

Освен освобожденски артефакти, много от експонатите са от времето на модерната българска държава.

Посетителите са от всички възрастови групи.

Можете да посетите уникалната изложба днес до 16 часа, в Гербовата зала на президентската институция. Тя е дело на администрацията на държавния глава, Националния военноисторически музей, Държавна агенция "Архиви" и Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий".