"Ставам вече много тревожен. Няма да се разминем без етнически конфликт. На някой им се вижда шега работа. Пред очите ми е това, което съм видял, тази мъка, която им беше причинена на мюсюлманите и как лавината става безконтролна. Моля, правейки политика за това да не си играете с огъня". Това каза премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна по повод поредните престрелки между ДПС, Патриотичния фронт и Реформаторския блок. 

Дали е по-добре те да стоят тука или да са на друго място и там да ни говорят? Аз съм бил в Дулово три месеца и съм гледал какво се случва. Когато се цитира Косово и Крим ви се вижда далечно. Това е било в България само преди 20 и няколко години. Аз съм бил и там, където са били утрепани мюсюлмани. В нашата партия има много български мюсюлмани. Знам колко е удобно да ми се пришие ДПС, нямаме никакви отношения. Освен тази толерантност. Не минавайте границата. Познавам този етнос. Долу това население, което е мирно, почувства ли се застрашено, съумее ли ДПС да го привърже към себе си, тогава само към мен ще сочат.

Г-н Местан, тръгнат ли да преминават тази линия на толерантност, аз няма да бъда във властта. Аз няма да оставя да се наредят 50 000 души в джамия и там да им говорите. Държавата е много крехка. Ако нещо може да я съсипе... Не ги провокирайте, ще ни изиграят на края, каза Борисов.