След добра игра "Левски" обърна "Ботев" Пловдив от 0:1 до 3:1 в първи четвъртфинал за Купата на България, игран на "Герена" и си осигури добър аванс преди реванша в Града под тепетата. Валери Божинов откри головата си сметка за "сините", а "канарчетата" разочароваха в поредно гостуване срещу водещ отбор.

В началото на мача не изглеждаше, че "Левски" ще ликува в края. Гостите поведоха след груба грешка в "синята" защита. След още по-груба грешка, този път на вратаря на "Ботев", домакините изравниха само минутка след това с гол от фаул тип Роналдиньо срещу Дейвид Сиймън на световното през 2002 г. (Бразилия - Англия 2:1, четвъртфинал - б.а.). Бързото изравняване обърка гостите и те допуснаха пълен обрат след поредна слаба игра в защита.

В самото начало на втората част резултатът набъбна на 3:1, а до края на срещата "Ботев" не бе достатъчно убедителен, за да стигне поне до още един гол.

Така старши треньорът на "Левски" Антони Здравков взе глътка въздух след провала срещу ЦСКА (0:1), а този на "Ботев" Станимир Стоилов записа поредния си слаб мач начело на "канарчетата".

В другия четвъртфинален мач, игран днес, "Локомотив" Пловдив победи навън представителя на "Б" група "Добруджа" с 3:0 и на практика е на полуфинал.

Утре играят "Локомотив" София и "Черноморец", а в неделя е последният четвъртфинал, в който "Литекс" посреща "Лудогорец" в повторение на двубоя от последния кръг на редовния сезон в "А" група, завършил 0:0 в Ловеч.