Родината на футбола Англия остана без отбор за четвъртфиналите в Шампионската лига, след като в първата елиминационна фаза отпаднаха и трите тима. Снощи угасна и последната надежда на островитяните - "Манчестър Сити" отстъпи с 0:1 пред "Барселона" на "Камп Ноу" и се сбогува с надпреварата.

Жребият е в петък от 13 часа българско време, а ето и всички четвъртфиналисти: "Реал" (Мадрид), "Барселона", "Атлетико" (Мадрид), "Байерн" (Мюнхен), "Порто", "Пари Сен Жермен", "Монако" и "Ювентус". Церемонията ще е в Лозана.

Испания класира цели три отбора, Франция два, а Германия, Италия и Португалия по един. 

Един от големите фаворити за трофея - "Барселона" спечели с 1:0 срещу "Манчестър Сити" пред 93 000 зрители и продължава напред с общ резултат 3:1. Причината резултата да е само 1:0 се казва Джо Харт - вратарят на "небесносините". Въпреки това реваншът можеше да има драматичен финал, ако в 78-ата минута Серхио Агуеро бе вкарал от дузпа. Изпълнението на аржентинеца бе много слабо, но пък тогава блесна и стражът на каталунците Тер Щеген.

В останалото време доминираше "Барселона". През първото полувреме Неймар удари две греди, а Харт парира голов удар на Лионел Меси. В 31-ата минута домакините намериха път към вратата на "гражданите". Меси изведе хърватина Иван Ракитич, който с прецизен удар прехвърли английския национален вратар - 1:0.

През второто полувреме вторият гол няколко пъти висеше на косъм, но така и падна. Пропуски направиха Меси, Неймар, Луис Суарес...

В другия осминафинал снощи "Ювентус" разгроми като гост с 3:0 "Борусия" (Дортмунд) и с общ резултат 5:1 прескочи напред.

Още в 4-ата минута Карлос Тевес отчая домакините с далечен удар. В 70-ата аржентинецът асистира на Алваро Мората за 2:0, а в 78-ата сам довърши започнатото - 3:0.