Само за 8 минути и 12 секунди екстремният бегач Кирил Николов-Дизела успя да изкачи Айфеловата кула. С това време той завърши втори в изкачването (La Verticale de la Tour Eiffel). Така българинът направи поредното си впечатляващо постижение, с което стигна до почетния подиум в Париж.

„Начинът, по който правиш нещо, е и начинът, по който правиш всичко. Благодаря на екипа на XCoSports Bulgaria , че бяха до мен в това начинание и бяха най-гръмогласната агитка :).  Благодаря и на всички вас за подкрепата пред компютрите и телевизорите”, написа след победата Дизела във фенстраницата си във фейсбук.

Състезанието се провежда за първи път. В него се впуснаха 41 професионалисти от 15 страни (33-ма мъже и 8 жени), подбрани от международни експерти. Заедно с тях стартираха и 20 любители, изтеглени на лотариен принцип. Участниците трябваше да преодолеят 279 метра до върха на кулата.

Силното представяне на Николов дори му донесе първо място във временното класиране. В по-късния етап обаче бе изпреварен само Пьотр Лободжинзки. Полякът, който е водач в Световната купа по скоростно изкачване на сгради, се справи с всичките 1665 стълби за 7 минути, 50 секунди 93 стотни. Третото място е за планинския бегач Бернард  Дематеис.