Тридневен траур от днес е обявен в Европа заради катастрофата с германския самолет "Еърбъс" А320, който се разби във френските Алпи вчера, съобщи АФП. При катастрофата загинаха всичките 150 души на борда.

"Знамената пред зданието на Европейската комисия в Брюксел ще бъдат спуснати в продължение на три дни. Еврокомисията скърби заедно с народите от всички страни. Европа е в траур", заяви официалният представител на ЕК Маргаритис Схинас.

Испания още вчера обяви тридневен траур, защото 45 от загиналите при полета на нискотарифната компания Germanwings от Барселона до Дюселдорф са нейни граждани.

Очаква се днес районът на катастрофата, който се намира на около 100 км северно от френския средиземноморски град Ница, да бъде посетен и от френския президент Франсоа Оланд, германския канцлер Ангела Меркел и испанския премиер Мариано Рахой.

Според Ройтерс спасителните екипи вече са открили двете черни кутии на падналия самолет. Междувременно във Вашингтон представители на Белия дом обявиха, че няма данни самолетът да е станал жертва на терористична атака.