Активисти на пропутинското Руско освободително движение SERB оскверниха лобното място на Борис Немцов и се похвалиха с деянието си.

Те изпочупиха негови портрети и свещи, поставени на Големия Москворецки мост край Кремъл. Там опозиционерът бе застрелян късно вечерта на 27 март.

"Големият Москворецки мост води историята си от XV века, а на Немцов може да бъде наречено само леглото, където той е... своите мадами". Това написа в профила си в руската социална мрежа активистът на движението Гоша Тарасевич. Това гласи и един от плакатите, залепени на стената на моста.

 

Симпатизантите на убития вече наричат мястото Немцов мост.

SERB е съкращение на английски език от South-Eastern Radical Bloc ("Югоизточен радикален блок"). Активистите на движението редовно участват заедно с други пропутински организация като "Майдан" в акции на отпор срещу руската опозиция.

"Героите загиват на поста, а Немцов - с к... на моста", гласи друг надпис, оставен от вандалите.

Според Гоша Тарасевич руснаците трябвало най-после "да включат мозъците" и да помислят си струва ли си да бъде наричан мостът на човек, който се е изказвал срещу интересите на Русия, подкрепял е украинския фашизъм и е призовавал Крим да бъде върнат на киевските фашисти.

"Страхливи нищожества разрушиха мемориала на Немцов. Дори след смъртта си, той им присяда в гърлата", написа в профила си в туитър опозиционният активист Иля Яшин.