Еден от пилотите на падналия във Франция гепрмански самолет излязъл от кабината малко преди катастрофата и бил заключен извън нея.

Това съобщи в. "Ню Йорк таймс", като цитира участник в разследването и високопоставен военен, включен в него. Такива са данните от записите на разговорите в кабината на катастрофиралия полет на "Джърмънуингс".

Всички 150 души на борда загинаха във вторник, след като самолетът, летящ от Барселона за Дюселдорф, падна във Френските Алпи.

Разговорите между пилотите били нормални до едно време, твърди "Ню Йорк таймс". В един момент единият от тях излиза, и после не може да се върне в кабината. Първоначално той почуква леко, но след като не получава отговор,  потропва по-силно и след като отново не получава отговор, се опитва да разбие вратата.

Засега не е известно защо е излязъл пилотът.

Сигурно е само, че в самия край на полета другият пилот е сам в кабината и не отваря вратата. 

Засега няма официални коментари от разследването за записите на "черните кутии". От авиокомпанията "Луфтханза", която притежава "Джърмънуингс", заявиха, че не разполагат с информация, която може да потвърди публикацията на "Ню Йорк таймс".