„Захари Бахаров е чудесен актьор, фантастичен е, ще харесате играта му в този сезон“. Това каза пред Би Ти Ви Кит Харингтън, който за пети пореден сезон ще се превъплъти в Джон Сноу в сериала „Игра на тронове“. Както е известно, епизодична роля тази година в продукцията ще има българинът Захари Бахаров. Световната премиера на пилотната серия е на 12 април (тя ще бъде излъчена паралелно и в България от 4 часа сутринта на 13 април по НВО).

„Със Захари прекарахме около месец в Белфаст, беше невероятно преживяване“, каза Харингтън.

Попитан дали да се очаква смяна на средата му с различна от познатата досега – на Вала, той отвърна, че по-скоро не. „Това е светът, в който живея – груб, примитивен, жесток, студен, този свят калява Джон Сноу и мъжете около него, прави ги сурови хора, съмнява ме това да се промени“, обясни актьорът.

Той призна, че за разлика от предишните сезони, когато е чел целите сценарии, този път е извадил само своите сцени. „Не исках да знам какво става с другите“, обясни актьорът.

За предпочитаната си смърт Харингтън обясни, че иска героят му да загина храбро, без за трепне, в битка. Той каза още, че най-тежки са били снимките за 9-ия епизод на 4-и сезон, които били изцяло нощни и крайно изтощителни.

Кит Харингтън си призна и че му липсва театъра: „Ще се върна там, само да намеря точния проект и момент“.

След края на „Игра на тронове“ той се готви да си вземе дълга почивка. „Тогава ще вляза в ролята на Кит“, усмихна се актьорът.