"Днес съм го възложил и на МВР и на ДАИ - камионите с дървен материал са изключително тежки по мои преценки са около 60 тона, претоварвате ги. Пътищата в по-малките населени места са изчислени до 5 тона. Тези камиони правят пътя като вафли, а като стъпят на магистралата правят някой остров. Тук всички лъжат ДАИ, КАТ, вие сте там и наблюдавате целия процес на незаконна сеч”.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на официалното откриване на честванията по повод на 90-годишния юбилей от отбелязването на "Седмицата на гората“. "За камионите ще ви държа и Вас виновни. Един ТИР препълнен, а аз празен и полупразен не съм видял по пътищата, е около 60 тона. Няма път, ако не е от бетон да го издържи”, обърна се Борисов към горските работници. 

Премиерът декларира, че правителството стои зад хората, които работят за гората.

"Там, където някой се опитва да ви притеснява или да има натиск, просто ще ги смажем. Няма от кой да ни е страх. Вършете си работата, надеждно подавайте сигнали и гледайте след това какво става. Защото вие сте там на място, от вас зависи гората да е здрава и красива, от вас зависи това, което трябва да бъде използвано от икономиката, да бъде използвано, защото е огромен ресурс, който българската природа дава”, даде напътствия премиерът.

"Пари имаме, може да залесяваме, желание имаме. Не трябва да остане едно розово, лилаво петно, което не е засадено. Безстрашно и с кураж, защото това е едно много добро дело", бодро заяви Борисов.