Чарли Чаплин карала 16-годишната си съпруга Лита Грей да правят секстройка с жена, става ясно от намерени документи от развода на двамата преди около век, пише "Ню Йорк пост".

Съдебните книжа от 1927 година сега се продават на търг. 50-те страници документи били намерени във фалирала навремето банка в Лос Анджелис. 

От тях става ясно, че Чарли свалил Лита когато тя станала на 15 години, а той бил на 35. Двамата се знаели вече 7 години, през които тя играела в негови филми. От дума на дума Грей забременяла и отказала да прави аборт, както настоявал легендарният актьор. Обаче майка й го заплашила, че ако не се ожени за дъщеря й, ще го издаде на полицията.

След сватбата обаче нещата станали още по-зле, пише в документите. Лита разказва как Чарли Чаплин и правел "отвратителни, унизителни и обидни сексуални предложения" и дори я карал да вършат неща, които били забранени в Калифорния. Едно от тях било "огромното му желание двамата да направят тройка с друга жена".

Всички тези шокиращи за времето си разкрития довели до присъждането на 825 000 долара в полза на Лита при развода. Това било най-голямото в историята дотогава обезщетени при приключване на брак. Днес парите се равняват на около 25 милиона долара, които са смешни на фона на холивудски разводи над 500 милиона долара. 

Грей се женила още три пъти след това и починала през 1995 г. А Чаплин издъхна на 88 години през 1977 г. след като имал сексуални отношения с над 2000 жени. Или поне така се твърди.