Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд.

 

През седмицата премиерът Бойко Борисов съобщи, че се е срещнал със седем магове, като последно се е видял с прочутата гадателка маг Светлина.

Срещу 30 импулса в минута научихме какви предсказания е направила маг Светлина пред Бойко Борисов за следващите 15 години. Ето и какво ще се случи според гадателката:

2016 – Росен Плевнелиев обявява война на Русия.

2017 – Росен Плевнелиев спи по „паркинзите” в Германия.

2018 – В началото на годината България приема председателството на ЕС, а в края на годината Германия, Франция и Великобритания преминават към Евразийския съюз.

2019 – Магистрала „Хемус” окончателно е построена.

2020 – Заради ремонтни дейности се ограничава скоростта на магистрала „Хемус” до 60 км в час.

2021 – ГЕРБ вкарва в Народното събрание нов специален закон за КТБ. Цветан Василев дава от Белград 2562–рото си интервю за Явор Дачков. Иван Искров обмисля да подаде оставка като шеф на БНБ. Пеевски става издател на „Държавен вестник”.

2022 – Гого Лозанов е избран за шеф на СЕМ.

2023 – Лоренцо се жени за Софи Маринова.

2024 – „Левски” завършва строежа на сектор на „А” на „Герена”, Батков си бръсне мустака заради загубен бас, че най-накрая ще върне „Левски” в „А” група. Александър Томов анонсира, че ще доведе в ЦСКА топ инвеститор от Източен Тимор.

2025 – Нешка Робева влиза в партията на Антон Хекимян, Биляна Гавазова и Мариана Векилска.

2026 – Гого Лозанов е избран за шеф на СЕМ.

2027 – Лоренцо се развежда с майка си, жени се за по-голямата дъщеря на брат си Дачо, Софи Маринова хвърля око на Хасан и Ибрахим.

2028 – Братя Галеви се завръщат в България, братята Хасан и Ибрахим напускат България.

2029 – Веско Маринов наводнява зала 1 на НДК, Лиляна Павлова се притичва на помощ на бедстващите, облечена в новото си яке.

2030 – Д-р Петър Москов за трети пореден път е избран за министър-председател на България.

Тук някъде Бойко Борисов гони маг Мазнина от гаража си в Банкя!

* * *

Една добра новина – софийското метро вече стига до летището! Според предварителни прогнози още тази година хиляди българи ще ползват отсечката до летището за пръв и последен път!

* * *

Бойко Борисов си пожела всички българи да останат да празнуват Великден в страната си и да не ходят в Гърция.

- А, не, на Великден съм на узо и дзадзики на Халкидики – казал Петко Сертов.

* * *

Прокурор от Казанлък ще разследва местен журналист, който е всял паника като е отразил наводнение в западната част на града. Очаква се скоро самият Сотир Цацаров да повдигне обвинение на Емо Чолаков заради прогнозата му, че ще бие градушка.

* * *

В тв интервю министърът на културата Вежди Рашидов нарече КТБ „слон, оглозган от тигри, лъвове, хиени и чакали”. Веднага след интервюто Рашидов си спомнил с умиление: „А само преди една година КТБ беше „Слонът, моят приятел”, който даваше бахти яката лихва!”

* * *

През седмицата стана ясно, че шефове на закъсалите финансово държавни пощи са получавали хиляди левове заплата. По неофициална информация обаче въпросните шефове получавали половината част от обявените пари - другата половина изчезвала при превода по пощата!

* * *

Според международна компания България е с най-бързия интернет в света. Въпреки това електронното правителство в България продължава да цикли и да забива и въобще не е ясно кога ще тръгне.

----

* Мирослав Милков е роден в Кърджали през 1983 г. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". От края на 2006 г. до днес е сценарист в "Шоуто на Слави", както и в други телевизионни проекти на продуцентска къща "Седем-Осми". Съавтор е на пиесата "Апокалипсис кога" с режисьор Борис Панкин и с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова. Милков спечели конкурса на Клуб Z "Ало, ало, Борисов слуша!"