Министърката на туризма Николина Ангелкова даде своето предложение как да привличаме туристи. С голф.

Голфът не само привлича по-висок клас туристи, но и двойно удължава летния сезон на морето: 9-11 месеца. България е много конкурентна и с цените, които предлага, и с условията за този вид туризъм, прозря министърката по време на кръгла маса "Голф туризмът в България – развитие, цели, стратегии”, която се проведе в Балчик.

България има 7 функциониращи голф игрища, а страната е търсена голф дестинация от Великобритания, Ирландия, Румъния, Русия, Украйна, Македония. Потенциални пазари са и Скандинавските страни, Германия и Франция, откъдето се очаква ръст на туристи през предстоящия сезон, смятат от туристическото министерство. Оттам щели да водят политика за насърчаване на развитието на голфа. Тази вечер пристига първият чартър с голф туристи от Скандинавските страни на летище Варна, с което символично се открива и новият голф сезон.

Обсъжда се въвеждането на доброволен "етикет за качество", който да се дава на хотели и заведения, които надвишават нормативните изисквания. По този начин ще се стимулират собствениците, които полагат допълнителни усилия за повишаване на качеството, а потребителите ще се ориентират по-добре на туристическия пазар, каза по-рано днес Ангелкова на среща с представители на местната власт и туристическия бранш от община Каварна.

Министърката похвали Каварна, че е пример за работеща рекламна и туристическа политика и за това как модерният морски туризъм може да се комбинира с голф почивка или с други по-алтернативни форми на туризъм.