Месец преди редовните парламентарни избори в Обединеното кралство, лидерът на Консервативната партия и министър-председател Дейвид Камерън изнанеда британците със свои снимки в непривична среда. На връх Великден (протестантите и католиците го отбелязаха седмица преди православните - б.р.) премиерът се зае да храни новородено агънце от шише с мляко.

 "Кратка почивка от кампанията на Великден. Опитах да нахраня новородено агънце във фермата Дийн Лейн в Оксфордшир", написа Дейвид Камерън в профила си в социалната мрежа фейсбук. 

Снимките предизвикаха противоречиви коментари и десетки хиляди харесвания и споделяния. Камерън направи това, което политиците почти винаги не успяват да се въздържат по време на кампания - да позират в непривични, а понякога и комични, ситуации.

И за да е всичко, както и тук, първите коментари под снимките отдалеч приличат на тролски - заучени фрази в подкрепа на Камерън или шаблонни критики срещу него.

"Той все още е най-добрата ни надежда за бъдещето и никога не е казвал, че ще е лесно. Просто си спомнете каква страна остави поредното провалено правителство на Лейбъристите... Четете история, хора!"

Това е първият коментар, който веднага е последван от готов аргумент от противниковия лагер.

"Досега ви лъгаха и отново искате да гласувате за този човек", пише вторият коментатор и прилага линк към таблици и числа.

Изборите за нов парламент ще се проведат на 7 май. На предишните избори през 2010 година Консерваторите спечелиха най-много гласове и сформираха правителство заедно с Либералдемократите, а лидерът им Ник Клег стана вицепремиер на Камерън.

Според последното проучване на БиБиСи, Консерваторите имат подкрепата на 34% от избирателите, Лейбъристите - на 33%, Партията на независимостта на Обединеното кралство - 13%, Либералдемократите - 8%, а Зелените - 5%.