С 25-ия си гол за сезона в Примера дивизион Кристиано Роналдо помогна на своя „Реал“ Мадрид да продължи победната си серия. „Белите“ биха трудно „Малага“ като гост с 1:0 и десет мача преди края на първенството водят с три точки на градския си съперник „Атлетико“. Трети е „Барселона“, като каталунците излизат днес срещу „Осасуна“ на „Ноу Камп“ и при победа ще съкратят дистанцията до лидера на четири точки.

„Кралския клуб“ продължава да се бори на три фронта, а на момчетата на треньора Карло Анчелоти предстои протоколен осминафинал реванш в Шампионската лига срещу „Шалке 04“ на „Сантяго Бернабеу“ (6:1 в първия мач в Германия). „Реал“ Мадрид се класира и за финал в турнира за Купата на краля, където през април ще спори с „Барса“ в поредното издание на Ел Класико.

Преследвачът на „белите“ „Атлетико“ Мадрид също не сбърка. „Дюшекчиите“ победиха също с 1:0 „Еспаньол“ у дома, а точен бе голмайсторът на отбора Диего Коста. Нападателят вече има 21 попадения в Ла Лига и до края на първенството ще се бори с Кристиано Роналдо за голмайсторския приз.

Продължава добрата серия на „Райо Валекано“. Отборът от мадридското предградие само преди три кръга се намираше безнадеждно на предпоследното място в класирането, но след три поредни победи вече е 16-и, на 2 точки от опасната зона. „Райо“ надделя над „Алмерия“ с 3:1 у дома, като гостите вече са предпоследни с 26 точки.

В друг мач „Селта“ би като гост „Леванте“ с минималното 1:0, а „Хетафе“ и „Гранада“ сътвориха голово шоу, завършвайки наравно 3:3. И двата тима са сред застрашените от изпадане.