Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд.

 

На Велики четвъртък във фейсбук започна неофициалното републиканско първенство по най-красиво боядисани великденски яйца!

* * *

На Разпети петък лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че „Бойко Борисов не е човекът, който ще решава какво ще става в България днес, утре и вдругиден“.

Божидар Лукарски и Меглена Кунева веднага са се съгласили със своя партньор в Блока: „Така е – днес, утре и вдругиден са почивни дни, иначе от вторник пак ще си решава Бойко!“

* * *

Заради великденските празници беше регистриран завишен интерес към бързите кредити.

Шефът на СЕМ проф. Георги Лозанов също решил да тегли заем, отишъл в една банка и попитал служителката:

- Госпожице, какви са условията, за да получа бърз кредит?

- Имаме едно единствено изискване, господине: Имате ли постоянна работа?

* * *

„Индъстри уоч“ изненада с информацията, че българите са забогатели с 9 млрд. лева за 2 години. По този повод наши финансови анализатори припомниха - Делян Пеевски и Цветан Василев и те са българи!

* * *

Транспортният министър Ивайло Московски обеща, че до 2019 г. влаковете на БДЖ ще стигат от София до морето за 4 часа.

- Московски, сигурен ли, че ще изпълниш това обещание, да не дойде 2019 г. и да се изложим? - попитал на Министерски съвет премиерът Борисов.

Тогава Ивайло Московски се почесал по главата и отвърнал:

- Абе, шефе, така като се замисля, не може ли да измислим нещо и да преместим морето до Горна Оряховица?

* * *

Премиерът Бойко Борисов заяви, че до 4 месеца България ще изпревари Румъния в съдебната реформа. По този повод правосъдният министър Христо Иванов отишъл при премиера и му казал:

- Г-н Борисов, това ваше изказване е смешно.

- Така е, то и затова спечелих баса с Шкумбата и Весо Парцала, че ще разкажа по-смешен виц от тях двамата!

* * *

Цветан Цветанов отпразнува 50-ия си рожден ден в зала 1 на НДК.

По време на събитието Цветан Цветанов отишъл при своя приятел Веселин Маринов и му доверил:

- Веско, почнал съм да се потя повече от тебе!

- И откога така? - попитал певецът.

- Ами откакто ми прочетоха присъдата!

* * *

Волен Сидеров обяви, че през май България ще бъде въвлечена във война с Русия.

По този повод тв „Алфа“ обяви, че стартира търсенето на военни репортери - владеенето на руски език и приложен отказ за американска виза е предимство.

* * *

Книгата на проф. Божидар Димитров „12 мита в българската история“ се продава и във вариант с „автор“ плевенския треторазреден футболист Антонио Иванджиков.

Бдителни читатели заявиха, че Антонио Иванджиков не е присвоил „едно към едно“ книгата на проф. Димитров, а е променил малко и нейното съдържание. Например само Антонио Иванджиков твърдял, че Владимир Расате е първият футболен съдия в България.

Освен това футболистът пише: „Хан Аспарух преминал Дунава, забил копието и казал: „Тук ще бъде легендарният стадион „Бончук“!“

----

* Мирослав Милков е роден в Кърджали през 1983 г. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". От края на 2006 г. до днес е сценарист в "Шоуто на Слави", както и в други телевизионни проекти на продуцентска къща "Седем-Осми". Съавтор е на пиесата "Апокалипсис кога" с режисьор Борис Панкин и с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова. Милков спечели конкурса на Клуб Z "Ало, ало, Борисов слуша!"