„Софийското“ пловдивско дерби между „Ботев“ и „Локомотив“ завърши с драматична победа с 2:1 за „канарчетата“, които в края на мача сътвориха пълен обрат над градския си съперник. Двубоят от „А“ група се игра на националния стадион „Васил Левски“ в София заради наказание на символичния домакин в срещата „Ботев“. „Жълто-черните“ бяха лишени от едно домакинство.

Мачът вървеше към успех за „смърфовете“, с който те щяха да задминат в класирането своя съперник, и поредно разочарование за „Ботев“, който има скъпи играчи, клубът е отлично организиран, но успехите така и не идват. Все пак с победата старши треньорът на „канарчетата“ Станимир Стоилов може поне за малко да си отдъхне, а неговият отбор запази дистанцията от пет точки зад третия в подреждането ЦСКА. „Червените“ пък след вчерашния си успех над „Левски“ могат да погледнат и по-нагоре в класирането.

Всички голове в мача паднаха през втората част. Първо ветеранът Здравко Лазаров изведе „черно-белите“ напред в 59-ата минута, а в последните десет минути на срещата Хамза и Иван Цветков вкараха два бързи гола и донесоха много ценни три точки на „жълто-черните“.

„Ботев“ запази четвъртата си позиция и вече има 49 точки, с четири повече от „Локомотив“, който се отдалечи сериозно от челната тройка. Първата седмица в класирането малко по малко започва да се разделя на две части – първа четворка и втора тройка.