Дейвид Ковърдейл и Whitesnake се връщат у нас за коцнерт на 24 ноември в "Арена Армеец". Това обявиха промоутърите от София Мюзик Ентърпрайзис.

От компанията казват, че заедно с класиките Is This LoveHere I Go Again и много други ще имаме удоволствието да чуем суперхитовете от трите велики албума на "Дийп Пърпъл" - BURN, STORMBRINGER и COME TASTE THE BAND, в които участва Дейвид Ковърдейл. Цялото турне на Whitesnake под надслов "The Purple Tour" е посветено на годините на Ковърдейл в "Пърпъл".

Whitesnake е една от най-влиятелните и най-популярни групи в света на рокендрола, любима на няколко поколения. Неин основен двигател е вокалистът Дейвид Ковърдейл. След поредица култови албуми и паметни концерти бандата обяви, че поема през 2015 г. на ново световно турне, което ще включва най-големите им хитове и песни от новия им албум The Purple Album.

Дейвид Ковърдейл (роден е на 22.09.1951 г.) напуска "Дийп Пърпъл" през 1976 г. и две години по-късно основава Whitesnake. Музикалното му пътешествие преминава през тежък блус рок от края на 70-те през екплозивното хард рок звучене. 

"Новата ни продукция ще е един вид отдаване на почит. Това е едно голямо благодаря от мен към Deep Purple за възможността, която ми бе дадена преди 40 години – коментира Ковърдейл. – Както казах на Ричи, с тях започна това невероятно пътешествие за мен, което продължава и днес и не бих могъл да си представя по-добри учители. Университетът Deep Purple беше изключителна школа за мен. Нямаме търпение да изпълним тези песни на живо!

С The Purple Album от откриващия суперхит Burn до последната песен StormbringerWhitesnake се завръщат по-добри от всякога. Любими на няколко поколения рок химни като Lady Double Dealer, Soldier of Fortune и Sail Away поразяват с ново звучене и нова енергия от петимата големи: вокалиста Дейвид Ковърдейл, китаристите Реб Бийч и Джоуел Хукстра, басиста Майкъл Девин и барабаниста Томи Олдрич.