Кметът на Пазарджик Тодор попов, който не е декларирал други доходи освен заплата, има имение за 1,5 млн. лв., показва разследване на Би Ти Ви.

Чисто новото имение е построено през 2014 г. в село Паталеница. От птичи поглед се вижда покрит басейн, голяма къща, фитнес зала, изкуствена река, шикозно озеленяване и още няколко постройки, включително парник.

Имението в с. Паталеница. Снимка Би Ти Ви

Как със заплата от 2000 лева Тодор Попов поддържа стандарт "лукс"?

"Сега факт е и аз не се крия, че имам имот и селска къща в Паталеница, аз не се крия. На мое име. Нали, защото сега, като стане зелено, като ти се покажат розите, това-онова, да седнеш вънка, уникално. Разбираш ли ме? Аз съм решил да си направя една селска къща с една помощна пристройка, сага ще ви покажа документите. Там сме си направили оранжерия да си садим розови домати и краставици", обясни Тодор Попов пред Би Ти Ви.

Заплатата на кмета на Пазарджик е около 2000 лв. и през последните седем години, откакто е на поста, Попов не е декларирал никакви спестявания. От няколко години съпругата на кмета започва да се занимава с личен бизнес, а четирите ѝ фирми са обявили в отчетите си обща печалба от 293 000 лв. за всичките седем години, откакто Попов е кмет.  

„Лично за себе си съм открил несъответствие между доходите, които са декларирани, и имотното състояние на кмета на общината”, коментира общинският съветник от Пазарджик Румен Петков.