Прясната носителка на „Оскар“ за поддържаща женска роля Лупита Ньонго вероятно ще играе една от главните женски роли в мегапродукцията „Междузвездни войни: Епизод 7“, съобщи „Холивуд рипортър“. Младата Лупита взе престижната статуетка на 2 март за прочувственото си изпълнение на Патси в драмата на Стив Маккуин „12 години в робство“. „Холивуд рипортър“ твърди, че режисьорът на седмия епизод на „Междузвездни войни“ Джей Джей Абрамс се е срещал с актрисата няколко седмици преди церемонията по връчването на „Оскар“. Каква точно роля й предлага, още не е ясно.

Лупита Ньонго е родена в Мексико, но е израсла в Кения, откъдето са родом родителите й. После емигрира в Щатите, където учи актьорско майсторство в Йейлския университет и успешно завършва със степен бакалавър по изкуствата. Паралелно с това играе в театрални постановки и работи като помощен персонал във филмови продукции.

През 2009 г. Лупита започва да се снима в сериал на MTV, но истинският й дебют е „12 години в робство“, където има шанса да играе редом с печени актьори като Майкъл Фасбендер и Брад Пит. Скоро след премиерата на филма критиците започнаха да я слагат в списъците с потенциални кандидатки за поддържащия „Оскар“. И познаха.

А премиерата на "Междузвездни войни: Епизод 7“ е предвидена за декември 2015 г.