Вторият в реда за наследяване на британския престол принц Уилям заяви, че за момента едно дете им е напълно достатъчно и със съпругата му Кейт все още не планират братче или сестриче за Джордж.

Говорейки си приятелски със старши сержанта Ден Колистър по време на парада по случай празника "Св. Патрик" в Алдършот, Южна Англия, принцът каза: "Може би, някой ден... Едно дете ни е достатъчно за момента". 

Парадът по повод ирландския празник беше първата съвместна публична изява на Уилям и Кейт за тази година, където двамата се присъединиха към Първия батальон ирландски гвардейци за трета поредна година. Принцът и дума не обели по повод слуховете, натрапвани от жълтата преса, че баба му Елизабет II през лятото ще се оттегли от престола и ще посочи именно него за крал на Великобритания, а не баща му Чарлз, на когото хем му е ред, хем му се пада.

Друг гвардеец на име Глен Тиърни също си поприказва с Уилям за кралски бебета, но неговите въпроси бяха свързани с малкия принц Джордж. "Попитах ги за Джордж, аз по принцип съм си любопитен. Казаха ми, че бебето се развива много добре и основно е заето с пълзене и хранене", коментира екзалтирано Глен.