Светът ще похарчи невероятните $ 575 млрд. през тази година за да се справи с проблемите, причинени от зловредния софтуер, който върви ръка са ръка с пиратските версии на най-различни програми. Това показва проучването „Връзката между пиратския софтуер и нарушенията на киберсигурността“, изготвено от IDC и Националния унверситет на Сингапур и огласено от Microsoft.

 

Глобалният бизнес ще даде около $ 500 млрд. за ка компенсира вредите, правителствата ще се бръкнат с $ 50 млрд., а обикновените потребители ще понесат щети за $ 25 млрд. и ще загубят 1,2 млрд. часа заради заплахите по сигурността.

 

Според изследването за 60% от анкетираните най-големият страх от заразен софтуер е свързан със загубата на данни, файлове или лична информация, следван от неоторизирани интернет транзакции (51%) и хакване на електронна поща, социални мрежи и банкови сметки (50%).

 

Въпреки това, 43% от респондентите не инсталират актуализации на защитата, оставяйки компютрите си отворени за атаки от киберпрестъпници, показва проучването.