„Манчестър Юнайтед“ най-после зарадва своите фенове през сезона. „Червените дяволи“ биха „Олиампиакос“ с 3:0 на „Олд Трафорд“ в осминафинал реванш от Шампионската лига и след загубата с 0:2 в първия мач се кларисаха напред. Преди 30 години отборът от Северозападна Англия стори същото срещу „Барселона“ в четвъртфинал за КНК – поражение с 0:2 като гост и успех с 3:0 у дома. Именно подобни обрати са запазена марка на „Юнайтед“.

И трите гола за домакините отбеляза Робин ван Перси, като това е първи хеттрик за него в ШЛ с екипа на 20-кратните шампиони на Англия. Холандският голмайстор обаче се контузи в края на мача и бе изнесен с носилка.

„Червените дяволи“ се намираха в ужасна форма не толкова като резултати, колкото като игра, а дъното бе ударено срещу „Ливърпул“ на „Олд Трафорд“ през уикенда във Висшата лига, когато отборът загуби катастрофално с 0:3 и бе тотално надигран, като отправи един-единствен удар в очертанията на вратата. Срещу „Олимпиакос“ обаче Дейвид Мойс и неговите момчета най-после направиха голям мач, когато е нужно. Мениджърът на „Юнайтед“ пък бе опрян до стената преди този двубой и след победата напрежението около него ще спадне.

Домакините надиграха своите гости и напълно заслужено продължават напред, въпреки че накрая трябваше да бранят крехкия си аванс. Гостите имаха своите шансове, но не успяха да стигнат до гол. Двубоят затвърди тенденцията „Ман Юн“ да печели всичките си мачове у дома срещу гърци, а „Олимпиакос“ да губи всичките си гостувания в Англия.

„Юнайтед“ се класира измежду най-добрите 8 в Европа, но в състоянието, в което се намира, е сред аутсайдерите и вероятно ще бъде желан съперник по време на жребия, който ще се тегли утре.

Дейвид Мойс логично бе доволен от победата и от представянето на своите момчета.

„Най-много съм доволен от начина, по който моите играчи отговориха след загубата в неделя (от „Ливърпул с 0:3 на „Олд Трафорд“ – б.а.). В понеделник сутринта им казах, че трябва да победим с 3:0, за да зарадваме феновете. Те бяха невероятни и ние им дължахме това, защото напоследък не им даваме много поводи за радост. Тази вечер играчите дадоха всичко от себе си“, сподели след мача мениджърът на „Юнайтед“.

Почти същото каза и ветеранът в състава на „червените дяволи“ и асистент на Дейвид Мойс Райън Гигс.

Старши треньорът на „Олимпиакос“ Мичел похвали играчите си след загубата, въпреки че тя коства отпадането на отбора от Шампионската лига.

„Искам да поздравя играчите си за усилията, които положиха. Въпреки резултата това не бе мач на една врата. Имахме своите шансове, но не успяхме да вкараме“, заяви испанският специалист.

Сезонът на „Манчестър Юнайтед“ е пълен провал, но все пак има минимални надежди, че отборът ще направи нещо в ШЛ. „Олимпиакос“ пък спечели титлата в Гърция за 16-и път в последните 18 сезона.