Днес „Лудогорец“ ще изиграе последния си мач в Европа за сезона. В 20,00 ч „зелените“ излизат на стадион „Местая“ във Валенсия в осминафинал реванш от Лига Европа, за да играят за честта си, а защо не и за добър резултат, който ще даде самочувствие на отбора и още точки за ранглистата. Да не забравяме и парите от наградния фонд, отзвука в световните медии...

Шампионите имат цели пет успеха навън през сезона, като спечелиха последните си четири излизания и в тях пуснаха само един гол в мрежата си – в мача в Загреб срещу „Динамо“ (2:1).

Тази вечер на „Местая“ се очаква да дойдат около 20 хил. зрители, като капацитетът на стадиона е 52 хил. седящи места. На предишния мач на „прилепите“ у дома – срещу „Динамо“ Киев (0:0) – дойдоха 21 хил. души. Треньорът на „Валенсия“ Хуан Антонио Пици призова публиката за подкрепа и заяви, че няма да дава почивка да основните си играчи, въпреки победата с 3:0 в първия мач.

„В момента сме фокусирани изцяло върху Лига Европа. Резултатът в София е отличен за нас, но и други отбори са отпадали след такъв аванс. Затова апелирам за максимална концентрация от всички играчи. Дано и феновете ни подкрепят, разчитам много на тях“, каза преди мача Пици.

Плюс за „Лудогорец“ е, че отборът ще играе без напрежение и без каквито и да било очаквания към момчетата на треньора Стойчо Стоев. Самият той гледа, както винаги, позитивно и на този двубой.

„Нагласата ни е да се представим добре, ако можем и да спечелим. Всичко, което постигнахме до момента, е позитивно. Тръгнахме към Испания с идеята за победа. Имаме достатъчно голям потенциал. Надявам се да се представим добре и да си тръгнем с чест от турнира. Моята цел е отборът да изглежда добре на „Местая“. Не искам да говоря за чудеса, важното е да се представим добре на терена“, смята наставникът на „Лудогорец“.

На „Лудогорец“ предстои сериозна битка на домашната сцена, като „орлите“ се борят за втори дубъл след този в първия си сезон в елита – 2011/12. За „Валенсия“ пък Лига Европа е отличен шанс за успешен сезон, тъй като в Примера дивизион „прилепите“ кретат в средата на класирането.