Легендарният вокалист на групата Led Zeppelin Робърт Плант отмени соловите си концерти в Русия, съобщи РИА "Новости". Концертите бяха планирани за 18 юни в Санкт Петербург и на 20 юни в Москва, но няма да се случат, обявиха организаторите от компанията SAV Entertainment.

Робърт Плант е принуден да отложи двата свои руски концерта поради причини, свързани с логистиката на турнето. Той поднася извинения на своите фенове и се надява, че концертите ще се състоят друг път в най-скоро време, цитираха организаторите изявление на пиарите на музиканта. След този деликатен и завоалиран отказ на певеца обаче стана ясно, че това "най-скоро време" се отлага да необозримото бъдеще - руската компания, занимаваща се с шоуто своевременно заяви, че редът за връщането на билетите ще бъде обявен допълнително.

За да е ясно чии концерти няма да гледат руските фенове, ще напомним: соловата кариера на Робърт Плант наброява над 10 стойностни албума, а самият той е лауреат на няколко Грами и е Командор на Ордена на Британската империя.