Бившият шеф на столичния КАТ Богдан Милчев поиска незабавно оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев с открито писмо до медиите. Сред аргументите си той изтъква, че МВР е превърнато в Министерство на пропагандата и внушенията. Обвинява Йовчев в злоупотреба с власт и че се е провалил „във всичко, до което се е докоснал“ - несправяне с битовата престъпност, отказ да се лекува „ракът“ на МВР – корупцията, и безразборно назначаване на ДАНС-аджии на отговорни постове  във вътрешното ведомство.

Милчев казва още, че ще даде в петък пресконференция заедно с 8 неправителствени организации, на която ще направи скандални разкрития. В интервю за агенция ПИК той обяснява, че вече са правени опити да му бъде запушена устата, а през последните 3 месеца е бил жертва на „нечовешка репресия“.

Милчев, който минава за чисто ГЕРБ-ерско назначение, бе освободен от поста шеф на столичния КАТ в края на декември 2013 г.

Допреди месец той е бил в .т. нар. резервен щат, т.е. - получаваш заплата, без да правиш нещо особено. Оттогава обаче вече изобщо не е в системата.

Пред приятели Милчев скоро се хвалил, че вече е шеф на охраната на Николай Бареков, научи Клуб Z.

„Г-н Милчев няма отношение към охраната на г-н Бареков“, опровергаха от „България без цензура“.