Кметът на Хасково Георги Иванов онзи ден извади списък с имена на градоначалници, които ще бъдат посетени от дрона на Би Ти Ви. Нещо като предупреждение или предсказание. Поводът за откровението на кмета ветеран, който не един път е бил обект на разследване, беше материал на телевизията. От него става ясно, че Иванов обитава палат за 2,5 млн. лв. Дни преди това дронът прелетя и над имотите на кмета на Пазарджик Тодор Попов, чийто имот се оказа за около 1,5 млн. лв.

Георги Иванов обяви, че срещу него има поръчка и посочи други кметове и кандидат-кметове, които предстои да бъдат ударени по подобен начин преди изборите. Според Иванов зад този списък стоят ГЕРБ и Бойко Борисов.

Клуб Z реши да провери как реагират някои от хората в този списък на перспективата да бъдат посетени от дрона, очакват ли го, притесняват ли се. 

Кметът на Кюстендил Петър Паунов беше лаконичен. Заяви, че не иска да коментира, защото не е запознат с казаното от Иванов и всяка негова дума може да се разглежда като спекулация.

"Нямам от какво да се притеснявам", каза Паунов, който е втори мандат кмет на Кюстендил.

Красимир Костов в Шумен не скри изненадата си.

"Аз съм много изненадан. Няма от какво да се чувствам застрашен", коментира Костов.

Той поясни, че отдава казаното от кмета Иванов на "политически турбуленции". Костов не вярвал да има подобни действия срещу кметове от страна на ГЕРБ. "Не искам да вярвам, че това може да се случи в нашата държава", добави нотка на неясно доколко оправдан оптимизъм кметът на Шумен.

Андон Тотев, кмет на Сандански, даже показа гостоприемство.

"Нищо не ме притеснява", заяви Тотев. Но все пак уточни: "Някои хора ги дразни това, че съм независим кмет". Тотев дори покани дрона да дойде и в Сандански. "Да заповяда", отсече той.

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков, който ще се кандидатира на местния вот през есента, също бе включен от кмета на Хасково в списъка с онези, които ще бъдат ударени.

"Какво да ми готвят, те ме готвят вече 5 години", коментира Лечков, имайки предвид делата, водени срещу него. Преди два месеца Върховният касационен съд оправда окончателно Лечков по обвинението, че е ощетил общината  в Сливен с над 671 000 лв.

Лечков все пак допусна, че е възможно да има и нови атаки срещу него. Според него основната причина за подобни атаки е фактът, че той е категоричен застъпник на децентрализацията на общините. Докато държавата само говори за децентрализация, но на практика не прави нищо по въпроса.