БРЮКСЕЛ

"Тези хора не само, че не могат да управляват, не само, че нямат никакво достойнство, никакъв морал ... Виждате, че всеки ден се оправдават с мен или с когото и да било." Така коментира лидерът на ГЕРБ пред репортери в Брюксел ювелирната акция на МВР в Лясковец и информациите, че единият полицай, който я е провалил - Павел Ангелов, е работил при него.

"Вместо да се смирят, да си подадат оставката - има загинали хора, ранени хора, те се опитват пак да шмекеруват по някакъв безобразен начин. Някой си преди 15 години бил при мене и сега имал отношение... По тази логика всички служинтели на МВР са служили при мене. Така, че винаги може един полицай да каже - той е бил при Борисов. Вместо да кажат колко са некадърни, че не чогат да се справят с тази работа, че за една нощ сложиха четири генералски звезди на този главен секретар, който доказа, че не може да управлява... Вместо да си подаде оставка и да си замине, сега се налага да говориме по тази тема", обясни Борисов.

ГЕРБ вече поиска оставките на министър Цветлин Йовчев и главния секретар Светлозар Лазаров.

Днес стана ясно, че министър Йовчев е разпоредил дисциплинарна проверка и е отстранил от работа двете ченгета от ОДМВР- Велико Търново, които самоволно са заснемали къщата на Петко Петков в Лясковец. На изслушване в парламента вчера Лазаров директно ги обвини, че така те са предупредили психически неуравновесения стрелец в деня преди акцията, при която загина командосът Емил Шарков.