"На мен ми трябват добри и работещи кметове, за да могат да усвояват еврофондовете и всичко това да влиза при хората, при народа, за да могат да усещат този подем." Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на новия мост на река Луда Яна между Пазарджик и Пловдив.

Борисов коментира предстоящите тази година избори за местна власт, както и скандалите около имотното състояние на кметовете на Пазарджик и Хасково, чиито имоти бяха заснети от въздуха от дрон в разследвания на Би Ти Ви. По този повод Борисов разказа на журналистите следния виц: Всички кметове пускат обществени поръчки, сега спешно да купуват ракети срещу дронове.

Премиерът заяви, че през данъчни ревизии са минали всички кметове на ГЕРБ, включително и той самият.

"У нас са ми изброили и магнолиите, и дърветата, и улуците, и дюшемето - най-обикновена теракота, не им се вярваше. Така, че нашите кметове това го имат - доказали са произхода на средствата си и те са вече с по няколко мандата", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

 

Всички кметове пускат обществени поръчки, сега спешно да купуват ракети срещу дронове, раказа актуален виц Борисов, докато пробваше здравината на новия мост.
Новият мост на р. Луда Яна е на първокласния път между Пазарджик и Пловдив.

Попитан готов ли е да изпие още едно кафе с лидера на ДПС Лютви Местан преди местния вот, Борисов разясни, че може да разнообрази с чай, лимонада или водка. 

"Готов съм с всички политически лидери да сядам и да разговарям. А за кафе, ако става въпрос, бих предложил при Мишо Миков, тъй като той ми върна кафеварката, пазя си я като армаган от него, с радост ще почерпя и ще разговаряме по тези теми", каза още Борисов. Надявал местните избори да не се превърнат в раздор.

"Какъв кандидат за кмет да издигнеш срещу Йорданка Фандъкова в София, или срещу Димитър Николов в Бургас, или срещу Живко Тодоров в Стара Загора", допълни още по темата лидерът на ГЕРБ като не пропусна да направи реклама на сочените за най-успешни кметове на ГЕРБ.

Борисов коментира и случая с кмета на Пазарджик Тодор Попов (репортаж на Би Ти Ви показа, че Попов има къща за около 1,5 млн. лв.), като уточни, че ГЕРБ ще има свой кандидат за кмет:

„За сегашния - с това, което видяхме по телевизията, не виждам шанс за него и трябва да намери начин да се оправдае. Поне от това, което видяхме, съм разочарован. Мисля, че съм ясен".