Караоке, капсулни стаи, любовни хотели, машини, които продават използвано бельо - и сега, стаи за плачене. Японците са известни по света със странните си, понякога необясними за човек от Западния свят изобретения и услуги.  Някои от тях ни допадат и са се разпространили по цял свят, други обаче са просто безумни за всеки извън Страната на изгряващото слънце.

От 31 август хотелът в Токио - Митсуи Гардън Йотсуя - ще предлага на дамите специални стаи за плачене, в които те на спокойствие да освобождават стреса през сълзните си жлези, съобщава mashable.com

За 10 000 йени, или около 85 долара на ден, всяка жена може да прекара една нощ в топлите завивки, с огромно количество кърпички подръка, маска за очите и колекция от тъжни филми и японски комикси (манга).

Подобна услуга не се предлага на мъже поради специфичната гледна точка на японците по отношение на половете.

Плачът наистина намалява стреса, твърдят специалисти. А изследванията показват, че работещите навсякъде - и на Изток, и на Запад - са подложени на все по-голям стрес.

Японците имат хотели за бърза любов, т.нар. Love Hotels, където стаята се наема за час или два и е оборудвана с всичко нужно, но също така и кафенета, където мъжете си плащат за гушкане, или такива, където обучена котка седи в скута ти и се оставя да я галиш, докато си пиеш кафето. Същевременно държавата е сред най-силните икономически в света