Мислех го за гълъб, а той излезе ястреб. Таен. Хищник, коварно прикрит зад тревопасна фразеология.

Държа да подчертая, че ние не бихме подкрепили широкомащабни икономически санкции [срещу Русия – б.а.] преди оценка на въздействието, тъй като нашите оценки показват, че ние ще бъдем между страните, които бъдат най-сериозно засегнати“.

Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на българските журналисти в Брюксел вчера, преди държавните лидери в Европа да обсъдят, какви нови санкции да наложат на Русия, защото анексира Крим.

И точно когато миролюбивите и отрезвяващи слова на премиера плъзнаха в мрежата, в нея цъфнаха и тайните му „опорни точки“, които беше приготвил за пред останалите си 27 колеги в Европейския съвет. Ако не беше „Клуб Z“, щяха да ги чуят само те и преводачите, които са положили клетва да пазят тайна за казаното на закритите заседания.

И що да видят братушките? Какви ги е говорил техният приятел, българският премиер в Политбюрото на Европа:

Република България не признава резултатите от референдума в АР (автономна република – б.р.) Крим и счита референдума за нелегитимен, в нарушение на Конституцията на Украйна и в противоречие с принципите на международното право".

Значи не признаваш.

"Призоваваме Москва да се въздържи от по-нататъшни действия по отношение на АР Крим, да изтегли военните си сили в местата на постоянната им дислокация".

И акъл даваш.

"Използването на военна сила за окупирането на чужди територии е нарушение на международното право и е неприемливо".

И ни съдиш на всичко отгоре.

"Евентуалното налагане на икономически санкции /т.нар. трети етап/ на Русия от страна на Европейския съюз би засегнало не само Русия, но и ЕС, а България е една от страните, които ще претърпят сериозни загуби...“

Ама те е страх.

И като те е страх, защо не ни признаваш и акъл ни даваш и ни съдиш? Как да не ти спрем газа? Как да не ти вдигнем цената? Как да предоговорим с теб „Южен поток“? Как да не те осъдим за Белене? Ну, заяц...

А бедний, бедний Сидеров? Чия власт е крепил и крепи той в българския парламент? На една империалистическа подлога. На един враг на славянството и православието. На един Кириак Стефчов.

Истинският патриот на такова правителство трябва тутакси да му дръпне щепсела. Иначе отива право на бунището на историята. Като един „мръсен червяк“, като един „низък роб“.

А на здравите сили в БСП в тази сложна вътрешна и международна обстановка мога да кажа само: На упорита борба, другарки и другари, срещу Орешарски и орешарщината във вашите редици!

Да живее България! Да живее „Клуб Z“, където истината винаги лъсва в целия си блясък!