Брус Дикинсън, фронтменът на хеви метъл група "Айрън мейдън", се е излекувал от рак на езика и заедно с бандата си ще издаде нов албум още тази година. Съобщението е на официалната страница на легендарните британци.

В свой пост Брус Дикинсън изказва своята гореща благодарност на "фантастичния медицински екип" за чудесно свършената работа.

"Крайно съм мотивиран и нетърпелив да се завърна към нормалната си дейност колкото се може по-рано", казва 56-годишният Дикинсън.

Мениджърът Род Смолууд припомни от своя страна, че въпреки че Брус се е излекувал, на него ще му бъде необходимо известно време, преди да излезе на сцената. А това няма да стане по-рано от 2016 г.

Дотогава ще бъдат направени последните ретуши на новия албум на "Айрън мейдън", който със сигурност ще излезе тази година.

В началото на тази година Дикинсън заяви, че ракът му е бил открит малко преди Коледа през 2014 г. Той е преминал през 7-седмичен курс на химио и радиотерапия.

Вокалът на "Мейдън" освен  рок певец е и пилот на самолет, радио и телевизионен водещ, DJ, историк, фехтовач, продуцент, писател, композитор и текстописец.